Do niedawna kuchnia była jednocześnie moim ulubionym i znienawidzonym miejscem w całym mieszkaniu. Działo się tak, ponieważ odkąd pamiętam, nieustannie brakowało mi miejsca, a mimo regularnych porządków, szafki i szuflady wyglądały jakby nie były sprzątane przez kilka miesięcy. Wszystko zmieniło się, kiedy podczas zakupów w Sinsay trafiłam na dział z dodatkami do domu. Wówczas od razu rzucił mi się w oczy ten przeźroczysty organizer kuchenny. Do zakupu zachęciła mnie nie tylko funkcjonalność, ale i cena, która wynosiła jedynie 15,99 zł. Od tamtej pory szafki w kuchni mieszczą 2x więcej, a ja w końcu mam porządek.
Jaki jest największy problem w organizacji szafek w kuchni?
Organizacja szafek w kuchni to wcale nie tak prosta sprawa, jak mogłoby się wydawać. Większość z nich jest wysoka, a jednocześnie wąska, co sprawia, że między dolną a górną częścią pozostaje bardzo dużo niewykorzystanej i mało funkcjonalnej przestrzeni. W związku z tym we wnętrzu mieści się zaledwie kilka akcesoriów, butelek, przypraw czy innych artykułów spożywczych. Na szczęście rozwiązanie tego problemu wcale nie musi wiązać się z generalnym remontem, a przestrzeń można zagospodarować dzięki wykorzystaniu odpowiednich organizerów kuchennych, między innymi takich, jak ten z Sinsay po 15,99 zł.
Zobacz także:
Jak wygląda przeźroczysty organizer kuchenny z Sinsay po 15,99 zł?
Przeźroczysty organizer kuchenny z Sinsay, dostępny za jedyne 15,99 zł, to produkt, który całkowicie odmienił przestrzeń w mojej kuchni i nadał szafkom maksymalnej funkcjonalności. Charakteryzuje się prostokątnym kształtem i został wykonany w 10% z metalu oraz w 90% z materiału PET.
fot. sinsay.com
Ma następujące wymiary: 31 cm długości, 22 cm szerokości oraz 16,5 cm wysokości. Dzięki swojemu transparentnemu kolorowi wpisuje się w różne style wnętrzarskie i nie przytłacza. Oprócz tego, że organizer z Sinsay doskonale sprawdzi się jako gadżet do wysokich szafek, dobrze wpasuje się także jako akcesorium na blacie lub stoliku w kuchni.
O czym jeszcze pamiętać w organizacji kuchni?
Aby kuchnia nie była jedynie zbiorowiskiem przypadkowych gadżetów do gotowania, warto odpowiednio zaplanować całą przestrzeń i wykorzystać jej potencjał w 100%. To, o czym należy pamiętać, to przede wszystkim:
- podział przyrządów do gotowania, żywności i innych na kategorie,
- regularny przegląd szafek w celu pozbycia się nieużywanych przedmiotów,
- korzystanie ze specjalnych organizerów, które trzymają porządek i organizują przestrzeń.